2e PieperCross is in aantocht!

Hallo Motorfreunden,

YES! We hebben groen licht gekregen van de nieuwe gemeente Westerkwartier en van de diverse landeigenaren rondom het PieperCross circuit te Opende om wederom een mooie cross te organiseren. Wij doen dit wederom in nauwe en goede samenwerking met de initiatiefnemers van de 1e PieperCross Westerkwartier want het is goed bevallen.

Deze 2e editie wordt gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 en we steken dit in een ietwat ander jasje. Geen traditionele Motocross, maar we gaan meer de Enduro/Offroad kant op want… we gaan een 4-uurs CrossCountry houden op een parcours van bijna 10 km!. Ook voor de doorgewinterde motorcrossers onder ons is dit zeker smullen.

Wat gaat er gebeuren: Zaterdag 13 april ’s morgens van ca. 10:00-12:00 is er een 2-uurs “time-card” brommer-endurocross onder licentie/reglementen van de MON. Op crosscountry-wijze starten alle brommers voor een 2 uur durende race over het gehele parcours (voor zover het begaanbaar is per bromfiets). In elke ronde dienen de rijders op een tweetal checkpoints hun time-card te laten “checken”. Wees zuinig op je time-card, want net als bij de Elfsteden-tocht krijg je zonder je stempelkaart geen kruisje(prijs). Na 2 uren wordt er afgevlagd, de winnaar is de rijder die met de meeste ronden als eerste over de streep komt. Wel een aparte klassering per brommer klasse uiteraard. Alleen SOLO deelname. Deelname 20€ p.p.

Zaterdag middag van ca. 13:00-17:00 is er een offroad trainings sessie op onze gehele nieuwe CrossCountry route. Dit op speciaal verzoek van vele rijders die wel graag deze route willen rijden maar die om wat voor reden dan ook niet aan de wedstrijd deel willen/kunnen nemen. Ook de rijders die voor de wedstrijd van zondag alvast de baan willen verkennen of de juiste lijnen willen zoeken, mogen al trainen maar met de aantekening dat er ook beginnende en/of oudere rijders in de baan zijn waar rekening mee gehouden moet worden, roekeloos gedrag wordt beloond met uitsluiting voor zaterdag en zondag! Deelname 15€ p.p.

Zondag 14 april ’s morgens wordt er van ca 09:00-12:00 een officiele KNMV Jeugd Enduro wedstrijd gehouden. Deze telt mee voor het Nederlands Kampioenschap. De jeugd enduro is speciaal voor beginnende endurorijders van 13 t/m 20 jaar die nog geen motorrijbewijs hebben en dus niet op de openbare weg mogen rijden. Deze wedstrijden worden dus alleen op een afgesloten terrein verreden en men hoeft geen rijbewijs of kenteken op de motor. De Jeugd Enduro kent een drietal klassen: JE-1 voor 85cc grote wielen motoren. JE-2 voor 125cc en 250cc motoren. Voor deze beide klassen moet je in bezit zijn van een KNMV Jeugd Enduro Licentie. Dan is er nog de zgn. OPEN klasse welke tevens open staat voor deelnemers met een dagstartlicentie. Deze daglicentie dien je wel vooraf aan te chaffen via de website van de KNMV:  https://knmv.nl/wp-content/uploads/2017/12/Informatie20dagpas.pdf                                                      Deelname 20€ p.p.

Zondagmiddag van ca. 13:30-17:30 volgt dan het spektakel- en slot-stuk van ons cross weekend; de 4-uurs KNMV CrossCountry. Ook hier dien je in het bezit te zijn van een KNMV sportlicentie (of een dagstartlicentie die van te voren moet worden aangevraagd, dit kan NIET op de dag zelf! Qua motortype en leeftijd houden we de KNMV MX regels aan: we rijden met minimaal 125cc motoren. 125cc vanaf 13 jaar. 250cc vanaf 15 jaar. We rijden tevens met KNMV tijdwaarneming en dus dient iedereen met transponder te rijden. Als je geen transponder hebt kun je er wellicht een lenen van een vriend of je mag ter plaatse een KNMV transponder huren voor 25€ (100€ Borg). De crosscountry startprocedure is net even anders als op een crossbaan; de deelnemers staan in rijen van ca 25-40 rijders opgesteld, al naar gelang de breedte van het startveld. Dus bij 100 deelnemers zijn er ca. 3-4 rijen. Je wordt ingedeeld op volgorde van inschrijving, dus als je zeker wilt zijn van een plekje op de voorste rijen, dan moet je zeker niet te lang wachten met inschrijven. Met de motor uit en met beide handen in de lucht wacht je het startsignaal af waarna de eerste rij vertrekt. De volgende rijen staan hierachter opgesteld en vertrekken met tussenpozen van 30 seconden totdat iedereen gestart is. Het CrossCountry parcours is eigenlijk één lange wedstrijdbaan, dus je moet je krachten goed verdelen. In je eigen pitbox heb je je spullen opgesteld; benzine, eten, drinken en eventueel gereedschap, etc. Je zult via de pitlane meerdere malen moeten tanken en wat eten en drinken om in goede conditie te blijven. Na 4 uren wordt je afgevlagd. Er is een SOLO klasse en een TEAM klasse voor teams van 2 rijders die elkaar mogen afwisselen. Als een team met 2 motoren rijdt dan dienen ze zelf bij elke wissel hun transponder over te zetten. De TEAM wissel is uitsluitend toegestaan via de pitlane. De SOLO rijder met de meeste ronden die als eerste over de streep komt is de PieperKoning van 2019!                          Deelname 25€ p.p. SOLO en 40€ per TEAM.

Wijzigingen in deze voorlopige planning en tijden worden hier ook bekend gemaakt en op de piepercross website zodra deze weer live is…

Volg ons ook op Facebook onder: “2de piepercross”

El Presidente #737

PS. Totdat de piepercross website weer live gaat kun je je al per email voor-inschrijven voor de crosscountry race op wopke2005@versatel.nl (naam, woonplaats, rijnummer, licentienummer, transpondernummer doorgeven aub).

Over mcsportlust

Voorzitter MC Sportlust
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s