Wie wordt de 2020 corona-proof Club Kampioen ?

De SESS CPTCT 2020 (ALLEEN voor leden MC) voorlopig vastgesteld op zondag 15 november.

Met deze “Sportlust Enduro Super Series Corona Proof Track Challenge Tour” kunnen we dit jaar toch nog een clubkampioenschap verrijden op een veilige manier met inachtneming van corona beperkingen.

Wat gaan we doen? We verzamelen op een ruime startlokatie in Houtigehage en omdat we ook stukken over de openbare weg gaan rijden, is deelname alleen mogelijk met een enduro-motor. In de buurt heb ik een 6-tal klassements proeven uitgezet die we (individueel) als getimede special tests gaan rijden. De wedstrijdleiding komt steeds per auto naar de proeven en zal zorgen voor de timing en puntentelling, je hebt geen transponder nodig, we gaan je klokken met ouderwetse stopwatches. We gaan verschillende “special tests” rijden, met elk een ander karakter en discipline van de enduro-sport:

  1. Acceleratie/top-speed test
  2. Strandrace
  3. Maiscross
  4. Enduro bos proef
  5. Trial parcours
  6. Motorcross baan(tje)

De winnaar krijgt 1 punt, de 2e man 2 punten, de 3e drie, enz. behalve bij de trial proef, hier krijg je 1 strafpunt als je een voet aan de grond zet (2 voeten zijn dus 2 punten) en als je van de motor af valt/crashed krijg je 5 punten, maar je mag dan wel weer opstappen en je weg vervolgen. Het zal voor iedereen goed te doen zijn en er komen nergens gekke of gevaarlijke obstakels in. Hiermee zijn we de hele middag wel onder de pannen, ik denk dat we een uur of 11 moeten starten, misschien kunnen we onderweg ergens een soort afhaal catering organiseren, of we nemen zelf wat eten en drinken mee voor onderweg. Aan het einde van de tour rijden we terug naar onze start lokatie en zal de uitslag bekend gemaakt worden, degene met de minste punten over alle 6 onderdelen is onze SESS winnaar van 2020 en mag de grote MC wisselbeker een jaartje op de schoorsteenmantel zetten.

We kunnen zo voldoende afstand houden, we trekken geen publiek of veroorzaken ergernis op 1 lokatie doordat we steeds weer verkassen, dus ik denk dat het kan en dat het verantwoord is.

Dus de hoogste tijd om je motor binnenkort even in conditie te brengen voor deze onderlinge club strijd en graag met volle tank melden, dan hoeven we onderweg ook niet te tanken. Omdat veel leden vaker hebben gevraagd om een race alleen voor eigen leden te organiseren, verwacht ik eigenlijk wel dat alle rijdende leden meedoen, anders wordt het ook een kaal en sneu gebeuren, dus geef je op bij El Presidente en dan maken we er met ons eigen clubje een mooie middag van…!

Over mcsportlust

Voorzitter MC Sportlust
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s