De PieperCross 2018 zit er op en…

…wat was het een geweldig motorsport weekend! Het weer was perfect, een super mooie en snelle baan, veel tevreden rijders en best veel publiek.

Zaterdag trapte de Piepercross af, met 25+ graden leek het wel hoogzomer. Dat bleek ook toen de tapmedewerkers plotseling wel erg snel door hun fustjes bier heen raakten, gelukkig hoefde er geen nee verkocht te worden en werd alles weer op tijd aangevuld voor de zondag. Jammer genoeg moest ons oudste lid na een crash met een gebroken sleutelbeen en hersenschudding door de ambulance afgevoerd worden, dus genieten van een koud pilsje na de wedstrijd zat er voor hem niet meer in 😦 (Betterskip Jan Krol en het pakket schouderkarbonaden wordt binnenkort bezorgd als onze traditionele alternatieve fruitmand bij dergelijke blessures).

De Piepercross uitslag:

Hobby A-groep:

 1. Tim van Houten
 2. Ayrton van Meerveld
 3. Wouter Bron

Hobby B-groep:

 1. Olaf den Engelsman
 2. Arjan Kalf
 3. Albert Kamminga

Hobby C-groep:

 1. Egbert Tjitze Kooistra
 2. Jehannes Beintema
 3. Ronnie van der Voort

125cc: A-groep:

 1. Mark Helmhout
 2. Tim Jansma
 3. Sander Ritsma

125cc B-groep:

 1. Sybren Mekkes
 2. Johannes van der Heide
 3. Justin Braam

Masters:

 1. Harm Boezerooij
 2. Sytze Hilliger
 3. Rink Roffel

Dames:

 1. Kyra Wassenaar
 2. Audrey Louwes
 3. Talitha Esmé de Jong

Superfinale PieperKampioen:

 1. Tim van Houten
 2. Ayrton van Meerveld
 3. Mark Helmhout

Zondagochtend waren de brommercrossers van de MC Noordwijk aan de beurt, even stress in de starttent toen bleek dat er eigenlijk geen inschrijf en manche formulieren waren uitgeprint, maar dat hadden de mannen snel weer onder controle en de vele manches werden vlot afgewerkt. Hier ook de uitslag van de brommercross:

Superklasse 70cc:

 1. Ruben vierhoven
 2. Jarno Dalmolen
 3. Sander Martens

Standaard automaat 70cc 17+:

 1. Sybren Mekkes
 2. Eddy Oosterbaan
 3. Mans Vlastuin

70cc 17+:

 1. Robert Veenstra
 2. Thomas Postma
 3. Brian de Graaf

Automaat 70cc:

 1. Jarno van der West
 2. Colin Collewijn
 3. Sybren Mekkes

Kinder-klasse:

 1. Bjorn Smit
 2. Lynn Smit
 3. Yde van Kammen

Dames:

 1. Rianne de Vries
 2. Cecile Babois
 3. Rowena Strikwerda

50cc 11 t/m 17 jaar:

 1. Albert Kinderman
 2. Ruben Moester
 3. Bertus de Wit

Standaard Automaat 11 t/m 17 jaar:

 1. Wessel Stuut
 2. Robin Stuut
 3. Melvin Kuipers

Standaard schakel 50cc 17+:

 1. Benny de Boer
 2. Jeroen Achtien
 3. Thomas Postma

Na de brommercross werd door de mannen van MC Sportlust de baan enigszins omgezet zodat de Enduro- en Extreme- passages erbij getrokken werden. Voor wie de “Hard” route te moeilijk was, waren er een tweetal “pussy-routes” beschikbaar, die weliswaar gemakkelijker waren, maar ook duidelijk meer tijd namen. De rijders die echter op de hard sectie de fout in gingen en vast kwamen te zitten waren hun voordeel ook zo weer kwijt, de constante technische endurorijder had hier wel duidelijk voordeel.  Via de droge sloot en een heuse fez-fez stof greppel kwamen de rijders uiteindelijk weer langs de finish tent om het gehele rondje van voren af aan nogmaals zo vaak mogelijk te nemen in de 2 uur racetime. De top15 rijders zaten allen op meer dan 30 ronden; een prima prestatie! De Endurocross was ook zeer goed bezet met meer dan 80 inschrijvers. Niet iedereen kwam opdagen, maar we hadden 70 finishers die na 2 uur moe maar voldaan voor de laatste keer voor de jury tent langs kwamen. Die jury had het overigens niet heel erg makkelijk. Ondanks dat er in de rijdersbriefing duidelijk was uitgelegd dat je als rijder zelf verantwoordelijk bent voor het schoonhouden van je voornummerplaat, was het af en toe een onmogelijk zoekplaatje voor de jury leden vanwege onder de modder bedekte rijders en motoren als gevolg van de “2e waterbak doorwading”, die al snel een “blubber worsteling” werd. Omdat het soms niet meer viel waar te nemen welk nummer doorkwam, kan het zijn dat er rijders zijn die wellicht meer ronden hebben gereden dan waarmee ze geklasseerd staan… het is wat het is en dit hebben ze aan zichzelf te wijten. Uiteraard is dat jammer en trekken wij ook zelf het boetekleed aan, want deze handmatige tellling in deze omstandigheden met veel rijders is vragen om dergelijke problemen. Ook duurde het veel te lang voordat de uitslag/prijsuitreiking kon plaatsvinden, dat doen we dus zo ook niet weer. Volgende editie kan er uitsluitend met transponder worden deelgenomen en zullen we proberen om huurtransponders uit te geven voor degenen die zelf geen transponder hebben. Om er een positieve afsluiting aan te geven; Ook wij leren hier weer van…

Hier is de link naar de uiteindelijke uitslag na evaluatie en met enige kleine correcties t.o.v. de voorlopige top10 uitslag die we zondagavond bekend maakten:

UITSLAG ENDUROCROSS-2018

Er zijn in het hele weekend veel fotos gemaakt. Menno van foto Boezerooij was flink bezig:

Kijk ook op de facebook pagina van LB Crossfotos, hier zijn alle rijders wel een aantal keren op terug te vinden, hier even een paar opwarmertjes (fotos van Linde van LB Crossfotos, hier kun je ze ook in kwaliteit bestellen):

Binnenkort zullen we op ons youtube kanaal (MC Sportlust) ook nog een overzichtsfilm presenteren met een mooie samenvatting van het hele weekend. De link komt hier dan ook wel even op onze site te staan.

Dank aan alle helpers, deelnemers en bezoekers en hopelijk tot een volgende keer…! Het zal niet aan ons liggen, er zijn al weer plannen. Stay Tuned…!

El Presidente #737

Over mcsportlust

Voorzitter MC Sportlust
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s