Update na de EnduroCross en SpeedCross te Houtigehage

Hallo Motorfreunden,

hier even de beloofde update na ons pinkster cross weekend. Hieronder het persbericht zoals dat vandaag is uitgestuurd naar de relevante media. Zoals je ziet was er inderdaad een jury aanpassing nodig in de uitslag van de 2-uurs EnduroCross. Met handmatige telling is dit niet altijd te voorkomen, de tip om met transponder te rijden nemen we ter harte, maar levert ons ook weer andere uitdagingen op. De VOLLEDIGE gecorrigeerde uitslag komt van de week nog hier beschikbaar. Grootste slachtoffer van de correctie lijkt Ruurd van Roozendaal die met de 2e prijs bokaal huiswaarts keerde maar in de definitieve uitslag slechts 5e wordt naar het zich nu laat aanzien 😦 Sorry Ruurd ouwe reus, maar breng je de beker even naar Erm aub… 🙂

==============================================================

P E R S B E R I C H T  / Datum: 5-6-2017.

Motocross pinkster festijn Houtigehage

Kayia Brouwer wint  zware 2uurs race en Corné Roffel pakt SpeedCross titel.  

Als kleine motorclub had MC Sportlust uit Houtigehage het zich niet heel gemakkelijk gemaakt door 2 evenementen in 2 dagen te organiseren.Omdat de baan echter voor een groot gedeelte al klaar lag voor de zondag werd er op de zaterdag een 2-uurs enduro race verreden.

De SpeedCross werd afgelopen zondag verreden als officiële zgn. Open Club wedstrijd onder KNMV vlag. Dat betekende dat deze wedstrijd open stond voor alle NL licentie houders. Toch viel hier zowel de belangstelling van nationale rijders als ook van het publiek enigszins tegen. Waarschijnlijk is er in het pinkster weekeinde veel concurrentie van andere evenementen. De rijders en motorsport liefhebbers die wel kwamen konden echter smullen van een mooie “raceday”.

De EnduroCross van zaterdag telde een prima deelnemersveld met bijna 40 deelnemers. Gezien het parcours wat op sommige punten zeer krap was, was dit een prima startveld.Veel rijders vanuit Enduroclub Drenthe aan de start, waar traditioneel ook veel liefhebbers en licentiehouders van deze tak van sport vandaan komen. Er werd gestart middels de inmiddels bekende  “Le Mans” procedure. Dat betekent hardlopend naar de motor en dan pas starten en wegrijden. De president van MC Sportlust is tevens “Trackdesigner” en had de start op zo’n 60 meter van de baan neergelegd. Deze extra gratis looptraining werd niet door iedereen gewaardeerd. Via de crossbaan met enige extra hindernissen en een aantal mooie natuurlijke passages door droge sloten in de weilanden rondom het circuit deden de snelste rijders zo’n kleine 4 minuten over deze uitdagende route. Door de droogte was de baan erg stoffig en het zicht was soms zeer beperkt, het leek af en toe wel een zandstorm in de Sahara woestijn. Na 2 uur racen had uiteindelijke winnaar Kayia Brouwer 33 ronden gereden. Hij was tevens de jongste deelnemer en geldt in de nationale enduro scene als groot talent voor deze tak van offroad motorsport, waarin hij zich middels de KNMV jeugd enduro competitie al vaker in de kijker heeft gereden, onthoud dus zijn naam voor de toekomst.

Doordat er niet met transponders maar middels jury telling werd gereden, kende de einduitslag zoals gewoonlijk enige protesten en na correctie van de tel/turf formulieren is dit de top3 (De beker van de eerst benoemde nummer 2 zal dus nog van eigenaar moeten wisselen, wij reken op ieders sportiviteit).

2-uurs EnduroCross Houtigehage

 1. Kaiya Brouwer, Vroomshoop (33 ronden)
 2. Erik Buursema, Erm (32 ronden)
 3. Harm Boezerooy, Zwiggelte (31 ronden)

Latere winnaar van de 2-uurs race, Kaiya Brouwer had geen enkele moeite met de boomstammen in de Hard-Enduro route.                                                                                 Foto: Douwe Zuidema Sportfotografie, Boelenslaan.

Harm Boezerooy was tevens het hoogst geëindigde clublid van MC Sportlust en kan als clubkampioen van 2017 de grote wisselbokaal een jaar lang op zijn schoorteenmantel bewonderen.

De volledige uitslag van de EnduroCross na jury correctie vindt u later op de website van de club.

Zondag was het Wildveld circuit aangepast voor de SpeedCross naar een kleine technische motocross baan, waarin steeds 4 deelnemers het in korte wedstrijden van 4 rondjes tegen elkaar opnamen. Tevens had de organisatie weer de hele zaterdag avond en zondag ochtend de crossbaan constant gesproeid en hierdoor werd het stof nu wel prima onder controle gehouden.

Na 4 ingelote manches werd de tussenstand opgemaakt en werden de rijders op basis van behaalde punten ingedeeld in een A- en B- Groep. Vanaf hier werd er verder gestreden met het knockout systeem waarmee alleen de eerste 2 rijders van deze manches zich plaatsten voor de halve finales en finales. Middels een zgn. Last Chance Qualifier konden ook nog 2 verliezers mee naar de finale die werd verreden met 6 coureurs. Ondanks enige uitdagende dubbelsprongen zagen we slechts een paar uitglijders en buitelingen, maar waren er verder geen incidenten in een verder perfect verlopen raceday. Enig minpunt was het uitvallen van enige rijders door blessures of “brommerpech”. Uiteindelijk werd Corné Roffel uit Nuis gekroond tot “SpeedCross Prince” van Houtigehage.

Hierbij de einduitslagen:

SpeedCross Houtigehage

A-Groep:

 1. Corne Roffel, Nuis
 2. Robin Wolters, Harkstede
 3. Folkert van der Kaap, Nuis
 4. Alex van der Veen, Harkema
 5. Mark Helmhout, Zwaagwesteinde
 6. Rolf Booi, Langwar (DNS)

 

B-Groep:

 1. Bryan Talens, Loppersum
 2. Rene Adriaans, Nieuw Beerta
 3. Mathijs Dijkstra, Opende
 4. Alwin Fonk, Burgum
 5. Allard Haan, Overschild
 6. Robin de Haan, Tzummarum

Binnenkort komt ook een video samenvatting van beide dagen beschikbaar. De link wordt geplaatst op de website van de Houtigehaagster Motorclub.

Groeten,

El Presidente #737

Over mcsportlust

Voorzitter MC Sportlust
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s